10.00 Özlem Cekic og Jair Melchior

Özlem Cekic er født i Tyrkiet, men kom til Danmark som 10-årig. Hun er tidligere folketingsmedlem og er generalsekretær i Brobyggerne – Center for Dialogkaffe.

Jair Melchior er dansk overrabbiner og går dermed i fodsporene fra både sin bedstefar Bent Melchior og sin oldefar. Han arbejder ligesom Özlem Cekic med demokratisk samtale - blandt andet gennem dialog med danske imamer.

Sammen er de aktuelle med samtalebogen På trods af forskelle og uenighed, hvor de deler ud af deres oplevelser med - som muslim og jøde - at forsøge at bygge bro mellem mennesker med uforsonlige holdninger, i en tid med krig i Gaza.



Opleves på BIOGRAFscenen

Foto af: Sara Galbiati

11.00 Cecilie Lind

Cecilie Linds univers er kønspolitisk, lyrisk og voldsomt. Hun begyndte forfatterskabet med tekster i bogen Ulven åd min Eyeliner (2010), og lige siden har hun leget musikalsk med ordene. I Pigedyr (2022) satte hun fokus på mænds og samfundets evige begær efter den unge pige, og i sin seneste roman, psyko-eventyret Bristefærdig, følger vi nu moderdyrets desperate og psykotiske kamp for kærlighed, sandhed og for at høre til.

Interviewer: MIKKEL FREY DAMGAARD

Opleves på HAVEscenen

Foto af: Sara Galbiati

12.00 Fine Gråbøl

Fine Gråbøls debutroman Ungeenheden fra (2021) handler om unge psykisk syge på et bosted og er inspireret af hendes egne oplevelser i psykiatrien. Hendes seneste roman Hundrede børn (2024) centrerer sig om drengen Karl på 11 år, der synger i et drengekor, og som må håndtere omverdenens forventninger i et liv, hvor stemmen uafvendeligt vil gå i overgang før eller siden. Fine Gråbøl skriver virkeligheden frem med sit eget præcise sprog og på en måde, hvor ikke alting følger naturens love.

INTERVIEWER: SALLY HAMILTON

Opleves på Biografscenen

Foto af: Eliyah Mesayer

14.00 Helle Helle

Siden gennembruddet med Rødby-Puttgarden (2005), har anmelderroste Helle Helle været en markant stemme i dansk litteratur. Stemmen er morsom, registrerende, underspillet med en mørk undertone. I romanen Hafni Fortæller (2023) tog hun os med på en litterær smørrebrøds-road movie. Og i sin nyeste roman Hey Hafni (2025) følger vi igen Hafni, da hun tager videre til Brighton for at genfinde glæden. Turen byder på møder med en antikvitetshandler, en fodterapeut og Virginia Woolfs seng.

INTERVIEWER: Mikkel Frey Damgaard

Opleves på Havescenen

Foto af: Mikkel Carl

15.00 Thomas Boberg

Thomas Bobergs debut Hvæsende på mit Øjekast fra (1984) igangsatte en lang karriere med digte og rejseromaner fra Afrika og Syd- og Mellemamerika. I Thomas Bobergs tekster sniger digtformen sig ind i hans prosa og gør den både udfordrende og levende. I Africana fra 2019 mærker man varmen og føler støvet i halsen fra gaderne i Etiopien gennem hans ord. Senest er han kommet hjem igen, nærmere bestemt til Fejø, hvor han efter at have boet et par år, skrev romanen Insula (2024). Insula er nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris 2025.

INTERVIEWER: Mikkel Frey Damgaard

Opleves på Biografscenen

Foto af: Lars Gundersen

16.00 Helle Helle og Thomas Boberg

Kom med, når Helle Helle og Thomas Boberg kigger tilbage på deres barndom, hvordan deres læselyst blev vækket, og hvad der inspirerer dem som forfattere. Det bliver en spændende samtale, der kan gå i alle retninger. 


MODERATOR: SALLY HAMILTON

Opleves på Havescenen